//Alle voordelen van Google Search Console op een rijtje

Alle voordelen van Google Search Console op een rijtje

Scoren in Google met de juiste SEO keywords

Wil je graag gevonden worden op het internet? Google Search Console zal je hierbij helpen. In deze blog leggen we je uit wat de voordelen van Google Search Console zijn, over welke handige functies deze tool beschikt en waarom je vandaag er nog mee aan de slag moet.

Wat kan je met Google Search Console?

Is jouw website net gelanceerd? Of ben je nog volop bezig met het optimaliseren van je website. Vergeet je grote vriend Google dan niet. Google biedt namelijk een gratis service aan (Google Search Console) die de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhoudt en onderhoudt. Is dat nou even handig! Zulke vrienden moet je koesteren. Je hoeft je niet perse aan te melden voor Search Console om je site op te laten nemen in de zoekresultaten van Google. Maar als je dit wel doet krijg je net meer inzicht in hoe Google jouw site ziet. Zo kan jij makkelijker de presentaties van je website in de zoekresultaten verbeteren.

10 superhandige functies van Google Search Console

0

Google Search Console houdt de prestaties van jouw website in de zoekresultaten bij.

0

Je kunt met Google Search Console controleren of Google toegang heeft tot de inhoud van jouw website.

0

Je kunt bij hem nieuwe pagina’s indienen zodat deze gecrawld kunnen worden. Hier kan je inhoud verwijderen die je niet wilt weergeven in de zoekresultaten.

0

Google Search Console geeft je inzicht welke inhoud van de pagina goed scoort en welke niet. Zo kan jij er dus gemakkelijk voor zorgen dat je content maakt die visueel interessante zoekresultaten opleveren.

search console pagina
0

Hij geeft je suggesties om bijvoorbeeld de HTML-code van de website te verbeteren zoals een ontbrekende, te lange, te korte meta omschrijving.

0

Ook bij  problemen staat hij voor je klaar, hij herkent problemen als malware en spam en hij zal je helpen deze te verhelpen zodat je website schoon blijft.

0

Hij geeft je inzicht in hoe Google en de rest van de wereld jouw website ziet. Welke zoekopdrachten hebben ervoor gezorgd dat jouw website werd weergegeven in de zoekresultaten? Resulteerde bepaalde zoekopdrachten in meer verkeer naar de website dan andere zoekresultaten?

0

Worden de prijzen van je producten, contactgegevens van het bedrijf of evenementen weergegeven in uitgebreide zoekresultaten Google Search Console vertelt het je.

0

Hij vertelt je welke websites links bevatten die wijzen naar jouw website.

0

En of je website wel mobielvriendelijk is. Is je website goed te gebruiken voor bezoekers die zoeken op mobiele apparaten?

Wie kan Google Search Console gebruiken?

Google Search Console is voor iedereen die een eigen website beheert. Of je nou veel of weinig ervaring hebt je kunt altijd gebruik maken van Google Search Console.

Waarom je vandaag nog moet beginnen met Google Search Console

Gebruik je dus nog geen Google Search Console? Dan is nu het juiste moment om daarmee te beginnen. Zonder dat er een ict’er aan te pas hoeft te komen los jij met Google Search Console problemen op. Met alle handige functies die Google Search Console biedt optimaliseer jij je website zodat deze nog meer opvalt in de zoekresultaten. Je houdt je website in tip-top conditie als je maandelijks een check-up houdt. Google Search Console is de manier om met Google te communiceren. Communiceer met Google en begin met ranking.

Nu ik jullie twee aan elkaar voor heb gesteld zijn jullie vast klaar om een sprong in het diepe te wagen. Ga er op uit en neem eens een kijkje op Google Search Console Laat je meeslepen in de technische wereld van SEO. Kom je er toch niet aan uit met zijn tweeën dan staan wij natuurlijk altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Vond je dit een leuk artikel? En ben je nieuwsgierig naar wat wij je allemaal nog meer kunnen vertellen over SEO lees dan ook onze andere SEO gerelateerde artikelen.

By |2018-05-17T09:38:40+00:00mei 17th, 2018|Categories: SEO & tekstschrijven|0 Comments

About the Author:

Hoi ik ben Lisanne, 21 jaar oud en student aan Hogeschool Rotterdam. Ik zit in het eerste jaar van de studie Crossmediale communicatie. De komende tijd ga ik mezelf ontwikkelen als een ware SEO-specialist. Mijn kennis wil ik graag met jullie delen. Daarom zal ik geregeld blogs schrijven over dit onderwerp voor De heren van fatsoen.

Leave A Comment