Loading...
/Email marketing
Email marketing2018-01-08T15:57:48+00:00

email marketing

Email marketing

Denk eens aan email marketing. En nu aan hoe vaak per dag je in je mailbox kijkt. Niet gek dat email een kanaal is waar goede resultaten geboekt kunnen worden. Maar waarom lees je het ene mailtje nou wel, en het andere helemaal niet? Komt het door de titel? De boodschap? Door de manier waarop de email is opgemaakt? Of toch door het moment waarop de mail aan je verstuurd is? Deze vraagstukken liggen ten grondslag van het slim inzetten van email marketing. Kennis van je doelgroep en hun behoeften, uitdagingen en vragen is ook hier weer essentieel. Lijkt het je wat om dit gratis marketingkanaal in te zetten voor een optimaal resultaat? Mooi. Dan gaan wij je helpen.

Email marketing strategie

Email marketing biedt je de mogelijkheid om met één klik heel je email database een bericht te sturen. Kosteloos. Maar nog slimmer is je email database te segmenteren. Dit betekent dat je groepen maakt, afgestemd op hun specifieke behoefte en de positie in jouw salesfunnel.

Voorbeeld van een database segmentatie

Stel dat jij hebt aangegeven na te denken over email marketing. Dan is het natuurlijk slimmer als wij hier onze marketing richting jou op af stemmen. Emails over WordPress websites of SEO webteksten sluiten dan waarschijnlijk minder aan bij je behoefte. Het segmenteren van je database per specifiek onderwerp is hiervoor de perfecte oplossing. De verschillende pagina’s op je website zijn ideaal om deze segmentatie geautomatiseerd in goede banen te leiden. Op deze  manier helpt email marketing je om:

 • goedkoop, persoonlijke marketing in te zetten

 • middels segmenteren je campagne resultaat te vergroten

 • leads te ontvangen via je website

 • je krijgt meer bezoekers op je website

 • dit heeft een positieve invloed op vindbaarheid & Google score

Email marketing in B2B

Email marketing campagnes zijn dus in te zetten voor meer dan alleen een die generieke maandelijkse nieuwsbrief die hoogstwaarschijnlijk toch niemand leest. Als je website goed in elkaar zit en je bent actief op social media zal je database met mailadressen zeker groeien. Dit geeft jou de mogelijkheid slimme marketing campagnes in te zetten, potentiële klanten in je salesfunnel te krijgen en zo je resultaten een boost te geven.

GRATIS EBOOK!

KLIK & DOWNLOAD ‘in 5 stappen naar meer bezoekers & klanten’

Email marketing specialist

Maar ja, die theorie is leuk, maar hoe ga je dat allemaal in het vat gieten? Uitbesteden aan een specialist bij De heren van fatsoen. is inderdaad een goed begin. We regel bijvoorbeeld graag de onderstaande zaken:

 • benodigde software zonder investering;

 • we zetten verschillende database segmenten op;

 • laten deze databases groeien;

 • houden rekening met alle juridische aspecten;

 • we integreren email marketing in je website;

 • vormgeving van je campagnes in tekst & beeld;

 • en we koppelen email vernuftig met social media campagnes;

Klinkt dit interessant? Of misschien twijfel je of email marketing wel bij jouw bedrijf past? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch. Of stel hieronder geheel vrijblijvend je vraag.

Wil je aan de slag met email marketing?

Deel jouw plannen via onderstaand formulier. (nee we gaan je echt niet bellen!)

Mark Gelderblom social media specialist

Mark Gelderblom
+31 6 34 32 63 60