//Google plus en Google mijn bedrijf

Zo pas jij je bedrijfsvermelding aan op Google!

Scoren in Google met de juiste SEO keywords

Het is weekend en na een hele week koken heb je zin om vandaag eens eten te bestellen. Je pakt je smartphone erbij en zoekt op “Pizza thuisbezorgen” Google geeft resultaten van pizzeria’s bij jou in de omgeving. Maar hoe weet Google waar jij bent? Google baseert dat op de locatie van je IP-adres.

Hoe weet Google waar je bent?

En nu zal je denken wat is mijn IP-adres? Hier kan je heel simpel achter komen door het gewoon weg aan Google zelf te vragen. Ik hoor je denken, hoe weet Google dat dan? Elke keer als je iets opzoekt stuurt je computer informatie naar Google. Je kunt zelf ook Google laten weten waar je bent door bij de zoekinstellingen van Google onder het kopje locatie in te vullen waar jij je bevindt zodat je de juiste zoekresultaten krijgt.

Hoe vertel ik de zoekmachines waar mijn bedrijf gelokaliseerd is?

Je kunt dit op verschillende manieren doen, ik zal beginnen bij de website van je bedrijf zelf.

Website optimalisatie

Je kunt je website optimaliseren om gevonden te worden als bedrijfspagina op Google. Wat je hiervoor kunt doen is je adres terug laten komen op elke pagina van je website. Niet dus alleen in je contactpagina maar ook boven of onderaan elke pagina. Voeg ook je locatie toe in je title tags, meta tag en in links op je website. Je kunt ook een Geo meta tag toevoegen aan je pagina. Goede tools die je hiervoor kunt gebruiken zijn Geo-tag en MyGeoPosition

Google plus en Google mijn bedrijf

Gevonden worden op Google met een Google plus en Google bedrijfspagina. Google heeft een handige functie die je erbij helpt om als bedrijf gevonden te worden op Google. Hoe dit in zijn werk gaat leg ik later aan je uit. Eerst wil ik aan je uitleggen waarom het belangrijk is dat je als bedrijf lokaal vindbaar bent op Google.

Waarom is lokaal vindbaar zijn op Google belangrijk?

Je zal het misschien zelf wel eens mee hebben gemaakt. Je wilt gaan winkelen maar je wilt wel zeker weten dat de winkel waar jij die leuke jas had gezien ook vandaag geopend is. Wat doe je dan? Juist ja even Googlen. We vertrouwen er vaak snel op dat alle informatie die op Google vindbaar is ook actueel is. Maar wat nou als de tijden die jij hebt opgezocht bij aankomst van de winkel helemaal niet kloppen en jij dus voor een dichte deur naar die mooie jas staat te kijken. Dat zou een flinke domper zijn he?

Dit wil je als bedrijf zijnde natuurlijk voorkomen. Je wilt dat de informatie die over je bedrijf vindbaar is wel klopt. Maak gebruik van Google plus en een Googlebedrijfspagina en krijg zo grip op je online presentatie. Zo kan je met deze functies zelf je adres en contactgegevens bepalen en je vermelding op Google zelf beheren. Beschik je al over een Gmail account dan kan je er gelijk mee aan de slag.

Wat is Google Plus?

Google plus is het sociale netwerk van Google zelf. Google plus kan je vergelijken met Facebook, LinkedIn en Twitter. Google plus wordt ook wel Google + genoemd of G+. Google heeft al eerder geprobeerd om een Sociaal platform te lanceren, maar dit is nooit succesvol geworden. Dit zal Google niet nogmaals laten gebeuren. Daarom zal je steeds vaker “gedwongen” worden om een Google+ profiel aan te maken als je gebruik wilt blijven maken van de diensten van Google. Google plus is nog niet zo bekend, maar de verwachting is dat dit alleen maar groter wordt. Dit komt omdat het hebben van een Google plus pagina je voordeel kan opleveren in zoekresultaten.

Google plus social network

Wat kan ik met Google mijn bedrijf

Google mijn bedrijf is een (gratis) dienst van Google waarmee je je bedrijf zichtbaar kan maken door een bedrijfsvermelding aan te maken.

 4 redenen om Google mijn bedrijf te gebruiken:

 Zelf actuele informatie beheren

Met Google mijn bedrijf kan jezelf actuele informatie beheren. Ben je dus geopend op 2e kerstdag en is dit nog niet bekend bij Google dan kan je dit snel en makkelijk zelf aanpassen.

Nieuwe klanten aantrekken met foto’s

Wek de interesse van nieuwe klanten met foto’s van producten, diensten je bedrijf en je collega’s. Foto’s laten zien wat je bedrijf uniek maakt.

Meer klantenbinding door interactie op reviews

Google mijn bedrijf geeft een melding als klanten een nieuwe review hebben geplaatst. Hier kan je snel op reageren wat weer voor klantenbinding zorgt.

Door gebruik te maken van Google mijn bedrijf ontdek je wat wel werkt en wat niet

Google mijn bedrijf laat statistieken zien over hoe klanten jouw bedrijf hebben gevonden en waar ze vandaan komen. Zo krijg jij een nog beter inzicht over je doelgroep.

Wat is het verschil tussen Google plus en Google mijn bedrijf ?

Zie Google mijn bedrijf als een extra functie van Google die ervoor zorgt dat je bedrijf vindbaar is in de zoekresultaten en in Google maps. Google mijn bedrijf is speciaal ontworpen voor bedrijven. Zodat jouw doelgroep  die op zoek is naar jouw bedrijf alle belangrijke informatie te zien krijgt.

Google plus is een extra toevoeging die aan Google mijn bedrijf vastzit. Je kunt het zien als de sociale media van Google. Als je via Google plus een bedrijf of persoon zoekt kun je hun volgers, foto’s en video’s zien. Je kunt het vergelijken met Facebook alleen is Google plus meer gericht op community’s. Een community zijn open of besloten groepen die rondom een thema online samenkomen door dezelfde interessen.

goolge plus zoekmachine
google mijn bedrijf pagina

Ik hoop dat het je nu lukt om Google plus en Google mijn bedrijf van elkaar te onderscheiden. Gebruik beiden voor een optimaal zoekresultaat. Neem de regie in handen en zorg ervoor dat jouw klanten weten waar jij voor staat.

By |2018-04-19T14:22:19+00:00april 4th, 2018|Categories: SEO & tekstschrijven|0 Comments

About the Author:

Hoi ik ben Lisanne, 21 jaar oud en student aan Hogeschool Rotterdam. Ik zit in het eerste jaar van de studie Crossmediale communicatie. De komende tijd ga ik mezelf ontwikkelen als een ware SEO-specialist. Mijn kennis wil ik graag met jullie delen. Daarom zal ik geregeld blogs schrijven over dit onderwerp voor De heren van fatsoen.

Leave A Comment