//SEO linkbuilding – 2 on site tips

seo linkbuilding tipsDe Google zoekmachine kan niet altijd automatisch alle pagina’s crawlen. Daarom is het de bedoeling dat de webpagina’s met waardevolle content zo opgebouwd worden dat deze toch geïndexeerd worden. Wil jij dit meteen goed doen? Gebruik dan deze 2 eenvoudige on site SEO linkbuilding tips in dit artikel.

Het belangrijkste basis principe van SEO is dat content die van waarde is door crawlers als HTML tekst gelezen kan worden. Wanneer je content toevoegt die in eerste instantie niet gemakkelijk te indexeren is, is het belangrijk hier even wat extra aandacht aan te geven. Dit doe je bij afbeeldingen door de ALT-tag te gebruiken. Hiermee wijs je de crawlers op ’n voor jou, extra stukje waardevolle content.

De juiste SEO linkbuilding techniek

Bij SEO linkbuilding is het eigenlijk niet anders. Ook hier wijs je de crawler namelijk op een stukje extra informatie. Deze informatie kan heel simpel te downgraden naar:

 • Volg deze hyperlink;
 • of volg deze hyperlink niet. (rel=”nofollow”)

Echt veel moeilijker dan dat is het niet en moet je het ook zeker niet maken. Een goede gedachte hierbij is dat als je wilt dat er iets anders gebeurt dat wat als standaard gezien wordt moet je dit duidelijk maken middels een stukje HTML code.

Wat is jouw SEO linkbuilding plan?

SEO linkbuilding kan zowel intern (on site) als extern (off site) toegepast worden. Bij on site SEO linkbuilding vertel je de crawlers hoe ze zich moeten gedragen op jouw site en welke waarde specifieke links hebben.

NB. Check deze blogpost met daarin de beste plugins om zelf een messcherpe en consequente interne linkbuilding structuur op te bouwen.

SEO linkbuilding structuur

Om de SEO structuur van je site goed op te zetten is het dus belangrijk dat crawlers elke pagina met waardevolle content kunnen bereiken. In onwetendheid worden er binnen een CMS regelmatig pagina’s toegevoegd die via geen enkele link in de site bereikbaar zijn. Deze pagina’s kunnen dus ook niet gecrawld en geïndexeerd worden. Ook kunnen ze onmogelijk vertoond worden bij een passende zoekopdracht. Zonde van al dat harde werk!

SEO linkbuilding techniek strategie online marketing bureau roosendaal

In de grafiek is goed te zien dat content ‘D’ op geen enkele manier gekoppeld is aan de link-structuur van de site. Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat deze pagina toch bereikbaar is voor de crawlers. Dit los je op door een hyperlink toe te voegen op een van de andere pagina’s.

SEO linkbuilding en “rel=”nofollow”

Tenminste als je deze content ‘D’ pagina wilt laten indexeren door de Google zoekmachine. Er zijn namelijk ook pagina’s denkbaar die geen waarde toevoegen aan een juiste indexering en categorisering van je site. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je ‘Algemene Voorwaarden’ of de ‘bedankt-pagina’ voor een nieuwe inschrijver op je mailinglist.

Met (rel=”nofollow”) kun je bepaalde links zo classificeren dat ze minder waarde toevoegen aan de algehele categorisering van de specifieke pagina. Op deze manier hou je je SEO fris & fruitig en wordt ‘te algemene content’ achter een bepaalde link, niet mee genomen in de totale waarde bepaling van jouw pagina.

By |2017-08-15T12:59:57+00:00maart 16th, 2016|Categories: SEO & tekstschrijven|3 Comments

About the Author:

Mark Gelderblom is sinds jaar en dag werkzaam in de reclame en marketing branche. In 2016 was het dan ook hoog tijd om De heren van fatsoen. op te richten. Een content marketing bureau met een geheel eigen aanpak. Middels een unieke combinatie van strategisch denken en doen en de inzet van SEO, teksten en video op websites en social media platforms realiseren zij voor hun klanten dagelijks prominente en blijvende zichtbaarheid op het internet.

3 Comments

 1. […] keyword in de tekst voorkomt. En zoals in eerdere blogposts besproken is het ook belangrijk dat de crawler de content kan bereiken. Een juiste spelling, het gebruik van spaties, leestekens en hoofdletters hebben allemaal invloed […]

 2. Kim maart 17, 2016 at 4:54 pm - Reply

  Hallo mark bedankt voor je tips. Als je het zo leest is het inderdaad niet heel lastig om verband te leggen tussen de verschillende pagina’s. Vooral de nofollow vind ik een goed idee. deze ga ik zeker toevoegen.

  • Mark Gelderblom maart 17, 2016 at 4:59 pm - Reply

   Hey Kim, graag gedaan uiteraard! Veel succes en plezier met het optimaliseren van je site.

Leave A Comment