Loading...
/Social media marketing
Social media marketing2018-01-08T15:57:33+00:00

social media marketing

Social media marketing

Hoe maak je nou toch op een goede manier gebruik van social media? De kans is groot dat ook jouw organisatie kampt met deze uitdaging. Niets om je voor te schamen hoor. Dit is namelijk de nummer 1 marketing uitdaging van het MKB. Maar gelukkig ben jij net iets anders dan veel van je collega ondernemers. Jij gaat op zoek naar een oplossing. Want jij weet dat er ‘vanzelf’ online bijzonder weinig gebeurt. Dus lees snel verder, want wij hebben een oplossing die zo goed werkt, dat we jou het resultaat zelfs garanderen.

Wat is social media marketing?

Social media is inmiddels een vast onderdeel van het dagelijks leven. Of je dit nu leuk vindt of niet is niet zo interessant. Wat wel interessant is, is dat jouw klanten en potentiële klanten dus ook actief zijn met social media. Dit doen zij op een kanaal dat het best past bij de persoon in kwestie en zijn of haar informatiebehoefte. Deze informatiebehoefte kan variëren van eenvoudig vermaak, tot nieuwtjes of het opdoen van kennis. Belangrijk dus dat jouw bedrijf aanwezig is op social media. Maar nog belangrijker, wel op het kanaal waar jouw doelgroep zich bevindt, met de content die past bij hun behoeften, uitdagingen en vragen.

Verschil tussen meestgebruikte social media kanalen

social media marketing facebook

Facebook

Facebook gebruikers zijn 30-50 jarigen. Zij gebruiken dit social media kanaal hoofdzakelijk in de privé sfeer. Hierdoor is het bovenal geschikt voor bedrijven die direct zaken doen met de consument. Denk bij facebook marketing aan zaken als winacties, de aankondiging van evenementen, branding en imago.

social media marketing google+

Google+

Google+ gebruikers zijn trendsetters en influencers. Zij gebruiken dit social media kanaal om volgers te voorzien van blogs, video’s en ideeën. Denk bij Google+ marketing aan promotie van nieuwe producten of diensten binnen je diverse kringen.

social media marketing instagram

Instagram

Instagram gebruikers zijn hoofdzakelijk jongeren tussen de 20 en 30. Zij gebruiken dit social media kanaal in de privé sfeer om foto’s te delen. Bij Instagram marketing moet je denken aan imago, sfeerbeleving tijdens de dagelijkse bedrijfsvoering of in aanloop tot een evenement.

social media marketing linkedin

Linkedin

Het grootste gedeelte van de Nederlandse beroepsbevolking heeft een Linkedin account. Maar dit social media kanaal is perfect geschikt voor het leggen en onderhouden van zakelijke contacten. Bij Linkedin marketing moet je denken aan het delen van kennis om een expertstatus te verwerven.

social media marketing pinterst

Pinterest

Pinterest gebruikers zijn vooral vrouwen. Het verzamelen en showen van mooie afbeeldingen op moodboards is hier het doel. Bij Pinterest marketing moet je dus vooral denken aan product promoties via sfeerimpressies.

social media marketing tumblr

Tumblr.

Tumblr gebruikers zijn vooral jongeren tussen de 20 en 30 jaar. Tumblr is de blogsite waar je teksten, foto’s, video’s kunt publiceren met als doel deze vanaf hier te delen. Denk bij Tumblr marketing aan zaken als zichtbaarheid vergroten en kennis delen.

social media marketing twitter

Twitter

Twitter gebruikers hebben een voorliefde voor nieuwtjes. In 140 karakters plaats je gedachten, oproepen, ideeën, nieuws, links of tips. Twitter marketing is kennis delen en nieuwsgierigheid opwekken.

KLIK HIER VOOR HET ULTIEME BEWIJS

dit zijn real time resultaten van onze unieke social media aanpak op deze site

Social media marketing strategie

Als je ons al een tijdje volgt, of al wat langer op deze site rondgekeken hebt, weet je dat wij voor al onze diensten werken met een strategie. Hierin staan de doelen en de weg die we inzetten om deze doelen te behalen. Heb jij al een duidelijk beeld van wat jij met de inzet van social media wilt bereiken?

  • meer naamsbekendheid

  • kennis delen

  • meer resultaat op je website

  • interactie met je doelgroep

Wat je doelen ook zijn, onze unieke social media strategie zorgt voor een gegarandeerd resultaat en een optimale inzet van het marketingbudget. Want wist je bijvoorbeeld dat je zonder dure gesponsorde berichten ook je doelstellingen kunt behalen? Dit is waar wij ons specialisme van gemaakt hebben. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Trek dan vooral eens aan de bel.

De ongekende kracht van gratis content

We zetten het liefst onbetaalde social media content in om jouw doelen te behalen. Want met de juiste kennis op zak en je hand op de knip, kun je namelijk bijzonder ver komen. Wij zijn zelfs zo bedreven in het behalen van resultaten met onbetaalde social media campagnes, dat we garanties geven op het resultaat. Kijk hier maar eens wat voor resultaten we zelf boeken.

SCOREN ZONDER TE ADVERTEREN

vertel me meer

Gegarandeerd resultaat uit social media?

Deel jouw social media doelstelling via onderstaand formulier. (nee we gaan je echt niet bellen!)

Mark Gelderblom social media specialist

Mark Gelderblom
+31 6 34 32 63 60